ANTALYA / FİNİKE - Atatürk Ortaokulu

ATATÜRK ORTAOKULU

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

5.SINIFLAR AĞIRLIKLI DİL SINIFLARA ÖĞRENCİ KABULÜ

Toplam Kontenjan: 24 Öğrenci (1 Şube)

Başvuruda Bulunacak Öğrencilerde Aranacak Şartlar:

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında, kayıt tarihi döneminde okulumuz bölgesinde ikamet ediyor olmak, İkamet ile ilgili başvuru esnasında velinin sözlü beyanı esastır.

Başvurular

Öğrencisinin yabancı dil ağırlıklı eğitim almasını isteyen velilerimizin 18 Ağustos 2023 Cuma saat:17:00 a kadar şahsen gelip başvuru yapmış olmaları gerekmektedir.

Kayıt Hakkı:

Bu sınıflara başvuru sayısının Müdürlüğümüzce ayrılan kontenjandan fazla olması durumunda 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 5. Sınıfa gidecek ve okul kayıt bölgemizde ikamet eden öğrencilerden 4.sınıf yıl sonu notu kriter alınarak puan üstünlüğüne göre seçilecektir.

23 Ağutos 2023 Çarşamba günü kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerimizin listesi, okulun giriş kapısında asılı bulunacak ayrıca okulumuz web sitesinde de (http://finikeataturkortaokulu.meb.k12.tr/) yayınlanmış olacaktır. Kayıt yaptırmaya hak kazanan 24 öğrencinin okul kayıt bölgesinde ikamet etmemesi durumunda haklarından vazgeçmiş sayılacaklardır.

Kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerimizin 01 Eylül 2023 Cuma gününe saat 17:00 a kadar kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar kayıt yaptırmayan öğrenciler kayıt hakkından vazgeçmiş sayılırlar.

Asil ve yedek sıralamasında yine 4. Sınıf not ortalaması 90 puan altına düşülmemesine dikkat edilecektir. Toplam kontenjanın dolmaması durumunda 90 puan altına düşülüp düşülmeme kararı oluşturan komisyonca görüşülüp kararlaştırılacaktır. Puan eşitliği durumunda 4. sınıf İngilizce ders notu ortalaması kriter olarak kullanılacaktır.

5.Sınıf Dil Ağırlıklı Sınıflardaki Dersler ve Ders Saatleri Aşağıdaki Şekilde Olacaktır:

DERSLER HAFTALIK DERS SAATİ

İNGİLİZCE 11