ANTALYA / FİNİKE - Atatürk Ortaokulu

02428553345 (Okul Müdürü)
Kale Mh. Eski Gümrük Cad. No77 Finike/Antalya
Vizyon
Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan, etkili ve nitelikli çağdaş, demokratik ve laik, ulusal değerleri koruyup geliştirecek evrensel değerlere ulaşmayı amaçlayan, ortak insanlık mirasına katkı yapma sorumluluğunu taşıyan bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerin; bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini, liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın, yaşadığı çevreye duyarlı bireyler olmalarını, sağlamaktır.
Başarılar
Okulumuz hemen her LGS ve deneme sınavlarında ilçemizde kolejlerden sonra ilk sırada, genel sıralamada 1.sırada gelmektedir.
Kütüphane Kitap Sayısı :2026
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
08:30 - 15:25 Cuma günü çıkış 15:35
Yürüyerek ya da şehir içi dolmuşlarla ulaşım sağlanabilir.
Yerleşim Yeri
Finike Kale Mh. Dağ sırtında, deniz seviyesinden yaklaşık 80m. yükseklikte, denizi gören bir mevkidedir.
İl Merkezine 115 Km. İlçe Merkezine 1 km. mesafededir.
Okulumuz LGS´ de 13 fen lisesi ile ilçemizde ilk sırada gelmektedir.