ANTALYA / FİNİKE - Atatürk Ortaokulu

Finike Atatürk Ortaokulu

Okulumuz 1977 yılında özel idare tarafından hazine adına kayıtlı arsa üzerine yapılmış 1977 yılında hizmete başlamıştır. Başlangıçta 8 derslik olan ,daha sonra yetersizlik nedeni ile 3 derslik yapılmış olup, mahallenin genişlemesi, öğrenci sayılarının artması üzerine aynı okul bahçesine 24 derslikli yeni bina yapılmış, 1999 yılında eğitim öğretime başlamıştır. A Blok İlkokul, B Blok ortaokul olarak eğitim öğretime 2013-2014 yılında ayrılarak devam etmiştir. Daha sonra okulumuz Ortaokul olarak kendi içerisinde A blok(eski bina) , B blok(3 derslikli bina) ve C blok (ilkokul binasının zemin ve bodrum katları) şeklinde ayrılmıştır.Ayrıca İlkokul bölümünün 3.katında bilişim sınıfı okulumuza tahsis edilmiştir. A, B, C bloklarından oluşan okulumuz, 1 bilişim teknoloji sınıfı ve 3 özel eğitim sınıfı olmak üzere (5-8) 18 sınıfıyla eğitim öğretim vermektedir. İlkokul binasında bulunan konferans salonu ortak kullanılmaktadır. Okulumuzda 2017-2018 eğitim öğretim yılında 12 fen lisesi, 3 sosyal bilimler lisesi, 7 özel lise ve 54 Anadolu lisesini kazanan öğrencimiz bulunmaktadır. Ayrıca okulumuzda bu yıl uygulanmaya başlanılan KİTAP OKU-YORUM Projesi ile hem öğrencilerimizin kitap okumaya alışmasını hem de teknolojiyi olumlu kullanmalarını sağlamayı başardık. Okulumuzda Türkçe öğretmenlerimiz öncülüğünde Bibliyofil kitap okuma projesi 2 yıldır devam ediyor.buna ilaveten öğretmenlerimiz de kendi aralarında kitap okuma projesi yürütmektedir. 2018-2019 eğitim öğretim yılı 1.döneminde okulumuzda "Atatürk´te Yaşam " adlı okul dergisi çıkarılmıştır. Öğrencilerimiz okulumuzda okçuluk dahil olmak üzere futsal, voleybol, kinkboks , atletizim vb spor dalları ve satranç, mangala gibi etkinliklere katılabilmektedir. Okulumuzda hemen hemen her branşta DYK açılmaktadır.

Yayın: 05.12.2016 - Güncelleme: 21.02.2020 11:30 - Görüntülenme: 833